UA / RU
Підтримати ZN.ua

"УДАР" і "Свобода" у більш ніж 60% випадків голосують спільно з Партією регіонів

Найчастіше компроміс з регіоналами знаходять їхні традиційні союзники з Компартії (більше 80% голосувань).

Фракції "УДАР" і "Свобода" під час другої сесії Верховної Ради 7-го скликання голосували спільно з Партією регіонів за більш ніж 60% прийнятих законопроектів і постанов.

Про це свідчать результати дослідження громадської мережі "Опора", яка перед початком третьої сесії парламенту проаналізувала підсумки роботи за минулу сесію.

Зазначимо, що результативним загальне голосування вважалося, якщо більше половини депутатів зі складу конкретної фракції брали участь в голосуванні за законопроект чи проект постанови, відповідно, величина фракції не впливає на результат підрахунку.

Згідно з даними "Опори", на першому місці серед політичних партнерів, які спільно голосували в парламенті, виявилися Партія регіонів і КПУ, які разом підтримали 82% ініціатив, другі - ПР і "УДАР", знайшли розуміння під час голосування за 64% законопроектів і постанов, а також ПР і "Свобода" - 61%.

Опозиційні фракції "УДАР" і "Свобода" за 55% ініціатив голосують разом, ПР і позафракційні депутати - 54% , "Батьківщина" і "УДАР" - 52% , ПР і "Батьківщина" - 51%, "УДАР" і КПУ - 51%.

Менше спільних голосувань - між позафракційними депутатами і комуністами, ударівцями і націоналістами.

Статистику спільних голосувань "Батьківщини" і "Свободи" дослідження не наводить.

Найбільше, як повідомляє "Опора", 97% голосів від присутніх депутатів на засіданні, парламентарії віддали за зміни до статті 47 закону "Про регламент ВР України" - це питання було досить дискусійним для парламенту попереднього скликання і призвело до одного з найбільш затяжних блокувань трибуни в 2013 році.

Заява ВРУ про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС об'єднали 90% парламентаріїв. !zn

Читайте також:

Рибак переконаний, що незабаром блокування Ради залишаться в минулому

У Верховній Раді чекають на зміну розставлення сил

Партія регіонів підбила підсумки сесії: кожен прийнятий закон коштував українцям 6 млн гривень