UA / RU
Підтримати ZN.ua

У жовтні в Україні прилетить президент Німеччини

Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідає Україну разом з дружиною.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр приїде в Україну 6 жовтня, повідомили у пресслужбі президента ФРН. Штайнмаєр прилетить на запрошення українського президента Владимра Зеленського.

«Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр і Ельке Бюденбендер відправляться до України 6 жовтня на запрошення президента України Володимира Зеленського. Там вони візьмуть участь у заході, присвяченому 80-річчю масових вбивств в Бабиному Яру», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що також заплановані дискусії з учасниками заходу. Більш детальну інформацію у пресслужбі німецького президента пообіцяли опублікувати пізніше.

Читайте також: Німеччина закликала Україну прийняти формулу Штайнмаєра

Нагадаємо, Ангела Меркель прилетіла до Києва 22 серпня, перед цим вона провела переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві.

Канцлерка підтвердила прихильність Німеччини до збереження транзиту російського газу через територію України після 2024 року і вказала на необхідність активізації нормандського формату і проведення саміту лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

У ході спільної прес-конференції в Маріїнському палаці в неділю, 22 серпня, Зеленський висловив упевненість, що Меркель відіграватиме важливу роль у німецькій політики і після того, як піде з посади голови федерального уряду.