UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського заявили про неготовність України до компромісу з Росією

Мова йде про територіальні уступки.

Україна не готова йти на компроміс з Росією та віддати будь-яку частину своєї території заради припинення війни, заявив у вівторок керівник офісу президента України Андрій Єрмак, пише Reuters.

Під час його візиту до Вашингтона 2 липня журналісти попросили його прокоментувати заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він може швидко завершити конфлікт. Він відповів, що Київ прислухається до будь-яких порад про те, як досягти «справедливого миру».

«Але ми (не) готові йти на компроміс заради дуже важливих речей і цінностей ... незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, як Україна оцінює те, що Трамп можливо впорається з війною, Єрмак сказав: «Відповім чесно, я не знаю. Подивимося».

Він додав, що Україна вестиме переговори із новою адміністрацією президента США, щоб та продовжила надавати підтримку. Він нагадав, що Україна отримала двопартійну підтримку у Вашингтоні, а опитування показують, що більшість американців все ще підтримують Україну після двох років війни.

«Це буде... рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір», - сказав Єрмак про вибори президента США.

Читайте також: Орбан запропонував Зеленському спочатку припинити вогонь, а потім вести мирні переговори з РФ

Дональд Трамп під час дебатів минулого тижня заявив, що якщо його переоберуть у листопаді, він швидко вирішить війну в Україні, ще до того, як вступить на посаду в січні. При цьому Трамп не говорив про якісь можливі деталі, але відомо, що два ключові радники Трампа представили йому план, який передбачає можливість скорочення американської допомоги, якщо Київ не вступить у переговори з Москвою.

При цьому  під час дебатів Трамп заявив, що не приймає умови президента Росії Владіміра Путіна, який хоче узаконити захоплення ним чотирьох областей та півострова Крим.