UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського відреагували на слова Пристайка щодо НАТО

Сергій Никифоров нагадав, що євроатлантичний курс України закріплено у Конституції.

Прессекретар українського президента Сергій Никифоров прокоментував слова українського посла у Великій Британії Вадима Пристайка про нібито «гнучкість» позиції України щодо вступу в НАТО. У коментарі LIGA.net він заявив, що курс на вступ до НАТО та Європейського Союзу залишаються для України «безумовним пріоритетом».

«Посол використав слово «гнучкість». Думаю, перш, ніж робити висновки, особливо такі гучні, варто дати можливість пояснити, що саме він мав на увазі. Проте, яким би не було роз'яснення, північноатлантичний та європейський курс залишається безперечним пріоритетом нашої країни», – заявив Никифоров.

За словами прессекретаря Володимира Зеленського, євроатлантичний курс закріплений не лише у Конституції України, щодо нього також є єдність влади та суспільства.

Раніше в ефірі ВВС Radio 5 посол України у Великій Британії Вадим Пристайко допустив розгляд відмови від вступу до НАТО, якщо це допоможе запобігти війні. У МЗС України заявили, що слова посла вирвані із контексту.

Читайте також: Столтенберг повідомив про плани НАТО щодо довгострокової присутності на східному фланзі

Нагадаємо, вимоги Росії щодо нерозширення НАТО на схід були визнані неприйнятними — Москва отримала конкретну відмову на свою завуальовану пропозицію щодо переділу світу на нові «сфери впливу».

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях Сергія Корсунського «Ультиматум Путіна і переговори Росія–США: чи здадуть Україну» та Олексія Іжака «Чи відведе Путін війська від України після переговорів зі США?» у ZN.UA.