UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського похвалилися, що за нинішньої влади посаду купити неможливо

За словами Трофімова, нова влада "змінила не тільки багатьох людей, але й сам принцип влади".

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов заявляє, що нинішня владна команда не торгує посадами.

Так у своєму Telegram-каналі він відреагував на інформацію про затримання в Харкові двох громадян, які намагалися "продати" посади глави Харківської облдержадміністрації та обласного управління податкової.

"Сьогоднішня новина про "продаж" крісла голови Харківської ОДА за мільйон доларів – свідчення того, що деякі так і не зрозуміли головного: в Україні вже рік нова влада і "торгівля" посадами залишилася в минулому. Ми поміняли не тільки багатьох людей у владі, але й сам принцип влади, її якість. Крісло голови ОДА купити не можна, його можна тільки заслужити своєю репутацією, реальними справами, турботою про людей", - написав Трофімов.

"Натомість в українських СІЗО тепер можна зняти платну камеру – і це єдина хороша новина для затриманих сьогодні "продавців", - додав заступник голови ОП.

Читайте також: У Шепетівці створили перший в Україні "Музей пропаганди"

Зазначимо, що саме навколо Офісу президента спалахнув скандал з продажем посад, так 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат керівника Офісу президента Денис Єрмак обговорює з рядом осіб можливість призначення на державні посади.

Дати на записах свідчать про те, що вони зроблені в період з серпня по вересень 2019 року. У розмовах фігурують посади в "Укрзалізниці", в Міністерстві інфраструктури, Київської митниці і т. д.

Люди, які позиціонують себе як помічники Дениса Єрмака, відкрито обговорюють отримання грошей за організацію таких зустрічей.

Андрій Єрмак підтвердив, що на записах – його брат Денис. При цьому керівник ОП пообіцяв звернутися до СБУ та ДБР, щоб слідство з'ясувало достовірність відеозаписів, хто і за яких обставин їх зробив, і як вони опинилися у Лерос. Єрмак звинуватив депутата в переході "червоних ліній" і переслідуванні власних інтересів, а також пообіцяв, що "тому доведеться відповідати публічно за кожне слово". ДБР відкрило щодо Лерос кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.