UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВРУ немає голосів для заборони діяльності УПЦ МП — Стефанчук

Голова українського парламенту вважає, що єдності з питання Московського партріархату немає не тільки в "Слузі народу", але й в інших партіях.

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що у Верховної Ради України  не знайдеться необхідних голосів  для заборони діяльност Української православної церкви Московського патріархату.

"Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально", – розповів Стефанчук в  інтервʼю "Радіо Свобода".

Читайте також: Київський суд зобов'язав УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої лаври

Він також зазначив, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, однак нині йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", але й в інших партіях.

Понад 40 % українців, опитаних Центром Разумкова на замовлення  ZN.UA, не можуть пробачити УПЦ МП насамперед  проповідей "русского міра", зв’язків із російськими спецслужбами та підтримку впродовж восьми років, з 2014 року, російського наративу про буцімто "громадянську війну" в Україні, пише у своїй статті ZN.UA "Доля УПЦ МП: дорога від храму" Катерина Щоткіна.