UA / RU
Підтримати ZN.ua

У восьмому пакеті санкцій ЄС не буде обмеження цін на нафту – ЗМІ

Санкції будуть щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції.

Кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк заявив, що ЄС, ймовірно, не обмежить ціну на нафту у восьмому пакеті санкцій Європейського Союзу проти РФ.

"Оскільки G7 все ще працює над деталями обмеження цін на нафту, воно, ймовірно, не буде фігурувати в останньому пакеті санкцій ЄС проти Росії. Але, швидше за все, будуть санкції щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції (на 12 мільярдів євро) + додавання дюжини осіб, причетних до "референдумів", - наголосив Йозвяк у Twitter.

Читайте також: З майже 900 росіян, проти яких Україна ввела санкції за чотири місяці, активи стягнули лише з одного олігарха – ЦПК

Кілька країн Європейського Союзу наполягають на розширенні санкцій проти Москви через її вторгнення в Україну. Водночас, ЄС намагається знайти компромісне рішення щодо обмеження ціни на російську нафту.

Польща, Ірландія та три країни Балтії хочуть, щоб ЄС розширив свої санкції щодо російської енергетики включно із забороною на скраплений газ (LPG) і обмеженням співпраці в ядерній енергетиці.