UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «Слузі народу» пояснили, чому не мінятимуть очільника МОЗ цього тижня – ЗМІ

Голоси за відставку Максима Степанова в парламенті є, стверджує співрозмовник журналістів.

У «Слузі народу» знайшли кандидата на посаду міністра охорони здоров'я, але голосування за відставку Максима Степанова і призначення кандидата цього тижня не планується, повідомило «РБК-Україна» джерело у керівництві партії влади.

За його словами, чинний очільник МОЗ «проводив роботу з депутатами» у парламенті, але марно - 226 голосів за його відставку знайдуться. Водночас у СН не впевнені в тому, що зможуть зібрати голоси за призначення його наступника цього тижня.

«Такі плани (відправити Степанова у відставку цього тижня - ред.) Були, але поки що їх відклали. Він проводив роботу з депутатами, але це б не вплинуло, бо все одно за його відставку точно було б 226 голосів. Але могло б не бути 226 «за» нового міністра», - зазначив він.

Ким саме планують замінити Максима Степанова, у «Слузі народу» не кажуть. Співрозмовник журналістів уточнив, що це не заступник міністра, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Також відомо, що за кандидатуру «не проголосувала б опозиція». А сам кандидат не готовий працювати в статусі виконуючого обов'язки.

Повідомлення про можливу відставку чинного голови МОЗ почали з'являтися у другій половині минулого року. У партії влади їх періодично спростовували. Нині відставка Степанова - питання «пари місяців або менше».

«У президента на особистому рівні немає до Степанова доброго ставлення. Він не виконав дуже багато своїх обіцянок. Вже видно, що план вакцинації провалений. Поки що все впирається в кандидатуру нового міністра, її шукають », - стверджує джерело журналістів в оточенні президента Володимира Зеленського.

Зазначимо, відповідальність за виконання плану вакцинації також лежить на Кабінеті міністрів, який уповноважений проводити переговори з постачальниками вакцини від коронавірусу та про залучення міжнародної технічної допомоги для проведення вакцинації в Україні.

Читайте також: Найближчим часом питання відставки Степанова розглядатися не буде – Разумков

Нагадаємо, за підсумками місцевих виборів 2020 року Максим Степанов став депутатом Одеської обласної ради. Міністр балотувався від «Слуги народу».

Намір міністра охорони здоров'я балотуватися в розпал епідемії коронавірусу в країні здивував багатьох. Вже тоді з'явилася інформація про те, що Степанов, який готується до відставки, готує собі «запасний аеродром».

Україні якось дуже не щастить з міністрами охорони здоров'я. З осені до осені їх змінилося вже троє, і кожен новий ставав джерелом дедалі більш епічних фейлів. Чим запам'ятається робота Максима Степанова на чолі МОЗ, читайте в статті Алли Котляр «Міністр «здравоохренения»» у ZN.UA.