UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «Слузі народу» чекають вибачень «деяких партій» за події під Офісом Зеленського

Також фракція виступає за проведення вже на цьому тижні позачергового засідання Верховної Ради для оцінки подій під час акції

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає, що «деякі політичні партії» повинні визнати свою відповідальність і вибачитися за події під час акції протесту під Офісом президента в суботу, 20 березня.

«Вважаємо, що деякі політичні партії повинні визнати відповідальність за те, що відбувається на Банковій. Адже через свої ЗМІ вони рекламували протестну кампанію за Сергія Стерненка, і певні депутати запрошували всіх прийти на акцію в суботу... Вони повинні понести принаймні моральну і політичну відповідальність за те, що сталося. Вибачитися за безлад, який вони підтримували. Ці особи зробили для російських пропагандистів за один вечір суботи більше, ніж за місяць телеканали Медведчука», - заявив Корнієнко в коментарі «Інтерфакс-Україна».

Також він зазначив, що фракція виступає за проведення вже на цьому тижні позачергового засідання Верховної Ради для оцінки подій під час акції.

Спікер парламенту Дмитро Разумков, коментуючи можливість позачергового засідання Ради, повідомив, що поки ніхто з депутатів не приймав підписні листи для збору голосів за скликання засідання.

Читайте також: Прихильники Стерненка готуються до ще однієї акції під стінами ОПУ

Нагадаємо, активісти прийшли на Банкову 20 березня підтримати Сергія Стерненка, фігурантів «справи Шеремета» Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугар, ветеранку АТО Вікторію Котеленець («Фортуну»). Акцію «Не чуєш? Побачиш!» приурочили до дня народження Стерненка, якому виповнилося 26 років.

Учасники протесту вимагали відставки міністра МВС Арсена Авакова і генпрокурорки Ірини Венедіктової, а також відсторонення ексзаступника голови АП Януковича Андрія Портнова від «керування» судовою системою країни.

Під час акції учасники закидали поліцію фаєрами, обмалювали стіни будівлі Офісу президента, вибили двері та вікна, а також намагалися підпалити табличку с надписом «Президент України».

У поліції відкрили кримінальну справу за ч. 4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України. Заступник голови МВС Антон Геращенко зазначив, що до відповідальності планується притягнути кілька десятків активістів, однак безпосередньо на акції затримали лише одного – 26-річного ветерана російсько-української війни Влада Сорда (Стафійчука).

В Офісі президента оцінили збитки, завдані протестувальниками, у 2 млн гривень, а також звинуватили в провокації противників чинної влади. Фракція «Слуги народу» ініціювала позачергове засідання Верховної Ради.