UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раду внесли законопроєкт про місцевий референдум

Документ має обмежити всевладдя місцевих еліт.

Група народних депутатів внесла до Верховної Ради проєкт закону «Про місцевий референдум». Профіль законопроєкту з’явився на сайті парламенту, одна його тексту поки що немає.

Серед авторів законопроєкту вказано першого віце-спікера ВР Руслана Стефанчука, голову фракції «Слуги народу» Давида Арахамію, голову партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка, його заступницю Євгенію Кравчук.

Нагадаємо, 22 березня на сайті Верховної Ради з’явився для громадського обговорення проєкт закону «Про місцевий референдум». Публікуємо текст цього документу:

Читайте також: Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Громадське обговорення проєкту закону про місцевий референдум закінчилося 11 квітня. Після цього документ планують передати на експертизу Венеціанської комісії у червні, а також обговорити з посольством Швейцарії в Україні. За словами Руслана Стефанчука, парламент не поспішатиме із його ухваленням.

Чи зможуть місцеві референдуми обмежити всевладдя місцевих еліт, чи варто остерігатися того, що технологією скористаються сепаратисти й вороги, розбирається експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов у матеріалі «Іменем народу».