UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Порошенка прокоментували свідчення Медведчука

Захист п'ятого президента звинуватив СБУ в тому, що структура здійснює тиск на суд, позаяк саме сьогодні має відбутися засідання по справі їх клієнта. 

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що свідчення Віктора Медведчука про причетність п'ятого президента України до купівлі газу бойовиків "Л/ДНР" та виведення з держвласності нафтопроводу "Самара-Західний напрямок" є "піар-акцією СБУ". Про це він розповів "Суспільному"

"На нашу думку взагалі те, що робить СБУ — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ — це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає", — наголосив Головань.

Він вважає, що свідчення Медведчука оприлюднили виключно через проведення судових засідань у справі Порошенка. 

"Сьогодні призначене судове засідання стосовно арешту на майно Петра Порошенка. Це звичайний тиск на суд", — підсумував адвокат.

Читайте також: Порошенко прокоментував пропозицію Путіна щодо політичного притулку в Росії

Кум російського диктатора Віктор Медведчук дав свідчення проти п'ятого президента України Петра Порошенка, які згодом опублікувала СБУ. Йдеться про причетність останнього до виведення з держвласності країни частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", аби далі прокачувати через нього дизельне паливо, і закупівлю вугілля в "Л/ДНР". 

Що всередині цього судового процесу і чим він може обернутися для країни, читайте у матеріалі Інни Ведерникової "Справа Порошенка. Всередині та зовні", а про перспективи цього розслідування та можливі наслідки, читайте у матеріалах Олександра Шульги "По траєкторії криз. Від "Мінська" до дострокових президентських виборів?" та Віталія Шабуніна "Прогноз-2022: яких подій чекати на антикорупційному фронті".