UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі скликають засідання Ради нацбезпеки через ситуацію в Україні

Перед ним заплановано також консультації з країнами Балтії. 

Після пресконференції за участі лідерів США, Німеччини, Франції, Італії, Британії, ЄС і НАТО, президент Польщі Анджей Дуда на п'ятницю, 28 січня, скликає засідання Ради нацбезпеки через ситуацію в Україні. Про це повідомляє PAP.

"Я хочу, щоб зустріч Ради нацбезпеки відбулася у п’ятницю, тому що тоді відбудуться консультації і з іншими союзниками, зокрема я кажу про країни Балтії. Ці консультації відбудуться на тижні і мають завершитися у четвер", – зазначив він.

За словами Дуди, зараз немає жодних факторів, які б стверджували, що щось загрожує безпеці самої Польщі. Він лише хоче поділитися деталями ситуації з усіма важливими учасниками політичного життя країни. 

Читайте також: Загроза вторгнення РФ: реакція народних депутатів України

Нагадаємо, міністр оборон України Олексій Резніков заявив, що серед військ Росії поруч із кордоном України не було сформовано жодного ударного з'єднання, що прямо говорило б про активну підготовку наступу на Україну.

У відповідь на посилення російської військової присутності поблизу українських кордонів Україна, Велика Британія та Польща створюють новий формат співпраці. Про те, що являє собою нова ініціатива і чому Лондон до неї приєднався, — читайте у статті Володимира Кравченка "Дружба проти Путіна".