UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі схвалили надання Україні військової допомоги

З відповідним запитом напередодні до Ради міністрів звернувся глава Міноборони. 

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що уряд країни схвалив надання Україні військової допомоги, на яку раніше наша сторона подавала запит. На своїй сторінці у Твіттер він повідомив, що йдеться про протиракетні комплекси та амуніцію. 

"Добрі новини. На моє прохання, Рада міністрів схвалила рішення щодо допомоги Україні. Ми надамо найсучасніше польське обладнання - переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun та боєприпаси", - написав Блащак. 

Читайте також: Україна передала Польщі запит на постачання військової техніки

Нагадаємо, 31 січня в Україну прибуло 29 вантажівок гуманітарної допомоги з Польщі - усього 280 тонн. Серед вантажів - засоби для боротьби з коронавірусом та медобладнання. Згодом польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький підтвердив, що країна готова надати Україні газову, оборонну та гуманітарну допомогу.

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".