UA / RU
Підтримати ZN.ua

У парламенті сформували новий склад делегації України в ПАРЄ – список

Більшість місць у ній отримали представники пропрезидентської політсили. Голову делегації повинні обрати найближчим часом.

У новій Верховній Раді IX скликання сформували склад постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Список делегації оприлюднено на офіційному сайті Ради.

Делегація складатиметься з голови, 12 членів, їхніх заступників, секретаря та двох його заступників. Семеро членів делегації – представники пропрезидентської партії "Слуга народу", по одному представнику отримали партії "Голос", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Опозиційна платформа-За життя" та депутатська група "За майбутнє".

До складу делегації увійшли:

Члени:

Заступники:

Секретар і заступники:

Хто саме очолить делегацію України в ПАРЄ на разі невідомо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський указом від 11 вересня позбавив статусу надзвичайного і повноважного посла колишніх членів ПАРЄ Артура Герасимова та Володимира Ар'єва.

У Верховній Раді 8-го скликання Ар'єв був головою делегації України в ПАРЄ, а Логвинський – заступником голови делегації, Герасимов очолював делегацію України у ПА ОБСЄ і був головою фракції "Блоку Петра Порошенка" (нині "Європейська солідарність").