UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАТО заявили, що можуть одночасно допомагати Україні та Ізраїлю

НАТО назвало своїми загрозами Росію і тероризм.

Північноатлантичний альянс має достатньо ресурсів для військової підтримки України у війні з Росією та допомоги Ізраїлю, який протистоїть бойовикам ісламістського угрупування ХАМАС.

Про це сказав заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, слова якого цитує Digi 24.

Читайте також: Atlantic Council: Чи зміг Байден пояснити американцям, чому Україна і Ізраїль важливі для США?

«У 32 країнах НАТО разом зі Швецією проживає понад 1 мільярд людей. На ці країни припадає понад 50% світового ВВП, тому я вважаю, що в Альянсу є ресурси, щоб направити нашу увагу на підтримку України. Ми маємо конкретні обороні плани в контексті того, що НАТО визначило дві прямі загрози – Росію і тероризм», - зазначив Джоане.

За його словами, конфлікт на Близькому Сходу «не застав Альянс зненацька». Він додав, що є «такі гравці як Росія», котрі були б раді, якщо б Захід почав ділити увагу між війнами в Ізраїлі та Україні.

Читайте також: «Бухарестська дев’ятка» визнала Росію найбільшою загрозою НАТО

«Але цього не станеться. Ми зможемо впоратися з обома ситуаціями. Розраховуємо на якнайшвидше заспокоєння ситуації на Близькому Сході і будемо надалі підтримувати Україну», - підсумував заступник Генерального секретаря НАТО.

Нагадаємо, колишній директор ЦРУ і британський історик пояснюють, чому війни за участі НАТО, США і інших великих держав матимуть зовсім не такий вигляд, як російсько-українська війна.