UA / RU
Підтримати ZN.ua

У народного депутата з фракції Тимошенко діагностували коронавірус

Інформацію підтвердили одразу два колеги хворого.

Увечері 19 травня стало відомо, що ще в одного депутата Верховної Ради виявлена коронавірусна інфекція COVID-19.

Першим про це написав у Telegram нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

"Один з народних депутатів захворів коронавирусной інфекцією. При цьому половина депутатів сьогодні була на засіданні без масок", – говорилося в повідомленні.

Незабаром представник фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко уточнив Telegram, що йдеться про депутата з "Батьківщини" Олега Мейдича.

49-річний Мейдич обіймає посаду першого заступника голови парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики.

Читайте також: Ідріс Ельба і Крістофер Хівью розповіли про зараження коронавірусом

25 березня народного депутата Сергія Рудика госпіталізували з діагнозом COVID-19. Вже на початку квітня член фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив про те, що серед депутатів Верховної Ради підтверджено вісім випадків захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, представники влади намагалися в екстреному порядку створити для себе спецумови для лікування в державних лікарнях під час пандемії COVID-19. У зв'язку з цим Київська міська держадміністрація негласно видала наказ для столичних лікарень про організацію vip-палат, обладнання та кращих фахівців для надання у разі необхідності допомоги чиновникам і vip-персон. У наказі йдеться про осіб, відносно яких здійснюється державна охорона, по суті - це всі чиновники і посадові особи високого рівня країни.

Своєю чергою міський голова Києва Віталій Кличко спростував підготовку VIP-палат для депутатів і посадових осіб, але сказав не всю правду.