UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінкульті розповіли, чим буде займатися Центр протидії дезінформації

Центр протидії дезінформації буде моніторити інформаційний простір в країні.

Анонсований Президентом України Володимиром Зеленським Центр протидії дезінформації буде протидіяти міжнародній дезінформації, оцінювати медійні загрози і показувати, які фейки поширюються в інформаційному просторі, заявив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

За словами міністра, презентація проєкту запланована на 11 березня.

"Можу зробити невеликий тизер. Йдеться про створення великого міжнародного центру. Там йдеться в першу чергу про медійні загрози. Ми будемо моніторити ситуацію, показувати, які фейки поширюються в інформаційному просторі", - сказав Ткаченко під час Всеукраїнського форуму "Україна 30".

Він також уточнив, що Центр протидії міжнародний дезінформації, про який говорив президент, буде лише однією з частинок великого відомства, яке буде працювати над іншими різними викликами.

Читайте також: Єрмак розповів, коли презентують анонсований Зеленським Центр протидії дезінформації

Раніше міністр культури й інформполітики Олександр Ткаченко заявляв про те, що Центр протидії дезінформації запрацює в березні. За його словами, центр буде співпрацювати з іншими українськими організаціями протистояти російській пропаганді.

Ткаченко також повідомив, що Мінінформполітики спільно з Міністерством освіти й Мінціфри працюють над проєктом медіаграмотності.

Детальніше про те, як відрізнити в інформаційному потоці фейки і пропаганду читайте в статті Георгія Почепцова "Лабіринти свідомості".