UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі розповіли, як Євросоюз дотиснув Януковича

Євросоюз пригрозив "по повній програмі" застосувати до українського політичного істеблішменту інструменти боротьби з незаконно отриманими доходами, стверджують в Кремлі.

Представники української влади відмовилися від Митного союзу і вирішили підписати Угоду про асоціацію з ЄС через погрози Європи заарештувати їхні рахунки. Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" сказав радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"У мене була у Києві розмова з одныэю дуже інформованою людиною тиждень тому. Вона приїхала до мене і каже: "Ти не турбуйся, вони все-таки підпишуть угоду про асоціацію". Я кажу, що це ж суперечить здоровому глузду, це суперечить економічним інтересам, це підриває електоральну базу існуючої влади на Україні, тому що вони проходили на вибори з гаслом дружити з Росією, а замість цього з Росією виходить погіршення торгового режиму і, навпаки, відгородження від Росії", - розповів він.

"Він говорить: "Ти не зрозумів. У них же рахунки за кордоном, у них там будинки, майно, капітали. Знаючі люди їм показали, що ці рахунки відомі. Є така процедура - боротьба з відмиванням незаконно отриманих доходів. Інструменти боротьби з незаконно отриманими доходами будуть відносно українського політичного істеблішменту застосовані по повній програмі". Я цього співрозмовнику кажу, що вони ж в будь-якому випадку будуть застосовані. Ми не пам'ятаємо Мілошевича, чи що, ми не пам'ятаємо Лазаренко, який в Америці знаходиться? Якщо західна машина налаштована боротися з відмиванням незаконно отриманих грошей, вона буде це робити. Буде працювати Інтерпол", - повідомив радник президента РФ.

Крім того, Євросоюз пообіцяв Україні 30 млрд. доларів. "Плюс їм ще пообіцяли 30 млрд. доларів", - процитував Глазьєв свого співрозмовника. !zn

Читайте також:

Янукович на зустрічі з регіоналами повідомив, що вибір зроблено: асоціація з ЄС

Росія змусила Вірменію проситися в Митний союз, озброюючи Азербайджан

Європейська народна партія звинуватила Росію в тиску на країни Східного партнерства

Радник Путіна передбачив дефолт України протягом півроку