UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі пояснили, чому для Путіна «не страшні» санкції США

Російським чиновникам та вищому керівництву країни згідно із законом забороняється мати закордонні активи, тому санкції США можуть не спрацювати (як мінімум на офіційному рівні).

Для президента Росії Володимира Путіна «не страшні» санкції США, оскільки він зберігає всі свої гроші в банку «Росія» і не має рахунків, які можна було б заморозити за кордоном, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РБК.

«Конгресмени і сенатори США, які не зовсім розуміють цю тему, говорять про заморожування активів у представників російського керівництва, банківських рахунків, нерухомості й так далі, але це, вочевидь, пов'язано з тим, що у них немає достатніх експертних знань... Справа в тому, що це за нашим законом для представників вищого керівництва та чиновників давно було заборонено», - сказав Пєсков.

Путін відкрив рахунок у банку «Росія» після того, як у 2014 році установа потрапила під санкції внаслідок анексії Криму. Туди перераховується його зарплата та військова пенсія.

Читайте також: Представники італійського бізнесу достроково влаштували Путіну "персональні санкції" на відеоконференції 26 січня

Раніше президент США Джо Байден заявив, що у разі вторгнення РФ в Україну він готовий запровадити санкції особисто проти Путіна.

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України читайте у статті Олександра Хари "Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва".