UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі констатували повернення відносин Росії та НАТО до часів Холодної війни

Представник російського президента незадоволений риторикою Північноатлантичного Альянсу, який засуджує агресію РФ в Україні.

Відносини між Росією та НАТО повертаються до моделі часів Холодної війни, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. За його словами, про це свідчить риторика перших осіб НАТО по відношенню до РФ.

"Судячи з риторики, вона стрімко повертається у ті самі часи, які, як ми думали, вже залишились далеко позаду, але, на жаль, суть цієї організації (НАТО)... вона, очевидно, у своїх надрах настільки міцно зберігає ось цю риторику, що ми помилялися, думаючи, що це залишилося в минулому", - висловився він.

Читайте також: Керрі озвучив політичний дедлайн для Асада

Раніше повідомлялося, що НАТО розглядає можливість додаткового розміщення чотирьох батальйонів в Польщі та країнах Балтії, як відповідь на агресивні дії РФ у Східній Європі.

У той же час, керівництво Північноатлантичного Альянсу планує провести консультації з Росією з приводу можливості проведення чергового засідання Ради НАТО-Росія до літнього саміту НАТО у Варшаві, запланованого на 8-9 липня.

Тим часом, 4 травня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що до кінця цього року Росія сформує три нових дивізії для протидії зростаючій активності НАТО біля її кордонів.