UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві Кондоліза Райс закликала українців посилити контроль за владою

Український уряд має заслужити довіру громадян, а молодь – сприяти демократичним змінам.

Українська влада мусить відповідати очікуванням громадян, але й самі громадяни не повинні нехтувати відповідальністю за розвиток демократії в країні, заявила 66-й Держсекретар США Кондоліза Райс під час публічної лекції "Виклики мінливого світу" в Києві.

На думку професорки Стенфордського університету, українці мають трансформувати натхнення від незалежності, Помаранчевої революції і Майдану в ефективне управління державою, повідомляє телеканал 24.

Кондоліза Райс висловилася на підтримку антиросійських санкцій й закликала міжнародну спільноту надалі вважати Крим частиною Україною.

Читайте також: США закликали РФ негайно звільнити Савченко

За словами екс-держсекретаря США, країни потребують спільних дій щодо Росії. Райс наголосила на тому, що велику роль надалі відіграватимуть союзи держав.

Райс висловилася з приводу тих, хто вважає, що в Україні живеться погано. На її думку, варто поїхати в Ліберію, де рівень життя значно нижчий, і відтоді кожен радітиме, що українець.

Екс-держсекретар США неодноразово висловлювала підтримку України. Вона є прихильницею послідовних політичних та економічних санкцій щодо РФ. На початку анексії Криму вона закликала американських політиків дати відповідь Путіну дипломатичною ізоляцією, заморожуванням активів і забороною в'їзду олігархам. Кондоліза Райс висловлювалася за надання Україні летальної зброї.

Раніше Райс закликала український народ тиснути на владу, аби вона гарантувала громадян незалежне правосуддя.