UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві зареєстрували чотирьох нових кандидатів у мери, трьом – відмовили

На сьогоднішній день зареєстровано 17 кандидатів на посаду міського голови Києва.

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала чотирьох нових кандидатів на посаду міського голови Києва, про що йдеться на сайті Київської міськради. При цьому комісія відмовила трьом кандидатам у реєстрації.

Так, територіальна виборча комісія зареєструвала:

Крім того, комісія відмовила Віктору Леоненку в реєстрації кандидатом на посаду, тому що він не надав документ, який би підтвердив внесення грошової застави. З тієї ж причини відмовили в реєстрації Віталії Стрілець та Івану Войцеховському.

Раніше Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 13 кандидатів на посаду міського голови столиці.

Читайте також: Поліція вже відкрила понад 80 кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Подати документи для реєстрації кандидати на посаду міського голови чи в місцеві депутати можна було до 24 вересня включно. Не пізніше п'ятого дня з дня отримання заяви про реєстрацію та необхідних супровідних документів ТВК має зареєструвати або відмовити кандидату в реєстрації.

Центральна виборча комісія вже затвердила колір та форму бюлетенів, які використовуватимуться під час місцевих виборів. У свою чергу громадська організація “ОПОРА” опублікувала відеоролик, в якому покроково пояснюється, як проголосувати так, аби не зіпсувати бланк і ваш голос зарахували.

Включення механізму префекта влада вирішила почати з Києва. Разом з виконкомом мер столиці отримає прямий нагляд з боку Центру. Детальніше читайте у статті Юрія Ганущака  "Закон про столицю: проти Кличка або за реформу?"