UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Хорватії заарештували яхту Медведчука – ЗМІ

Під арешт також потрапили кілька суден російських чиновників.

Поліція Хорватії заарештувала яхту Royal Romance, що належить проросійському політику Віктору Медведчуку, повідомляє «Українська правда».

Одна з найдорожчих яхт світу, 92-метрова Royal Romance, була пришвартована в порту хорватського міста Рієка. Окрім неї, під арешт потрапили кілька суден, пов'язаних із російськими чиновниками.

За словами місцевих жителів, нині судно перебуває під наглядом поліцейських і буде заблоковане за першої спроби вийти з порту, але офіційних підтверджень цьому поки що немає. На борту знаходиться команда з п'яти-шести осіб, піднятися на борт заважає піднятий трап.

Щорічне обслуговування, ремонт та витрати на пальне такої яхти становлять від 15 до 20 мільйонів доларів.

Читайте також: З України виїхали близько 20 народних депутатів

За даними ZN.UA, 27 лютого політик втік з-під домашнього арешту. Готуватися до втечі Медведчук почав наперед, але перша спроба втечі виявилася невдалою.

Адвокати Медведчука стверджують, що клієнт нібито залишається у Києві, але переїхав до іншого місця, де може забезпечити собі безпеку під час авіаударів.

Голова політради «Опозиційної платформи-За життя» відомий давньою тісною співпрацею з російською владою та особисто президентом Владіміром Путіним.

Кандидатура Медведчука розглядалася росіянами на посаду «прем'єр-міністра» України: напад на нашу країну планувався як короткостроковий та переможний, із заміною влади в Києві на лояльну проросійську.