UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабміні назвали умову легального візиту Собчак до окупованого Криму

Якщо Собчак в'їжджала на анексований півострів через закриті пункти пропуску, їй можуть закрити в'їзд до України.

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак зможе легально відвідати анексваний Крим після проходження передбачених українським законодавством процедур, повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппарова.

"Вона, як... іноземний громадянин, має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну. Для цього є постанова, що регламентує перетин адмінкордону іноземними громадянами. Документи подаються до міграційної служби, яка має право розглядати їх до п'яти діб, перш ніж видати відповідний пропуск", - пояснила Джеппарова в коментарі "Крим. Реалії" у вівторок, 6 березня.

Заступник міністра підкреслила, що якщо Собчак раніше відвідувала анексиований півострів, перетинаючи закриті пункти пропуску, їй можуть заборонити в'їзд до України.

Як повідомлялося, 6 березня Собчак звернулася до українського посольства у Москві, щоб отримати дозвіл на візит до окупованого Криму.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада звернулася до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземних парламентів та урядів із закликом не визнавати легітимність виборів президента РФ у разі проведення "голосування" в анексованому Криму.

Вибори президента РФ призначені на 18 березня – голосування приурочене до четвертої річниці окупації Криму Росією.

Детальніше про вибори без вибору в Росії читайте в статті Івана Валюшка "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".