UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДБР пояснили, чому не пустили на свою територію адвокатів Порошенка

Без обвинуваченого присутність адвокатів у кабінетах слідчих не мала жодного сенсу.

Колишній президент України Петро Порошенко, який поспіхом виїхав з місця вручення повістки від співробітників ДБР, того ж дня залишив Україну і продовжує досі перебувати за кордоном. Викликаний на допит — замість себе надіслав адвокатів. Слідчі ДБР відмовили захисникам Порошенка у допуску на територію. Державне бюро розслідувань прокоментувало ситуацію із недопуском адвокатів на режимну частину будівлі ДБР, реакцію викладено на сайті відомства.

У заяві ДБР сказано, що адвокати мають право брати участь у проведенні допиту та інших процесуальних діях, але лише за участю підозрюваного.

“На сьогоднішній день у ДБР викликано народного депутата України Петра Порошенка. Якби він прибув у певний час, його адвокати могли б супроводжувати депутата на законних підставах. Без підозрюваного слідчі не могли вчиняти жодних процесуальних дій, тому присутність адвокатів у кабінетах слідчих не мала жодного сенсу. Тому не відбулося жодного порушення закону через недопуск адвокатів Петра Порошенка на режимну територію ДБР”, — сказано у коментарі.

П'ятому президенту України, народному депутату від "Європейської Солідарності" Петру Порошенку 20 грудня оголосили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Читайте також: Порошенко вирішив втекти від слідчих ДБР — відео

23 грудня Порошенка викликали на допит у ДБР, але замість депутата завітали його представники. Кілька днів тому Порошенко опублікував відеозвернення, в якому розповів, що зараз перебуває у відрядженні, а в Україну повернеться лише на початку січня.