UA / RU
Підтримати ZN.ua

У другому турі виборів мера Українки кандидат від «ЄС» обійшов «слугу народу»

Повторне голосування в Українці призначили, тому що 25 жовтня обидва кандидати отримали однакову кількість голосів.

У місті Українка Київської області в другому турі вибори мера виграв кандидат від «Європейської Солідарності» Олександр Туренко. Він випередив Оксану Кирилюк, яку висунула президентська партія «Слуга народу», на 402 голоси, повідомляє Центральна виборча комісія.

У другому турі за Туренка проголосували 2852, а за Кирилюк - 2450 виборців.

Таким чином, кандидат від «ЄС» отримав 51,5%, а кандидат від «Слуги народу» 44,24% голосів виборців, які прийшли на виборчі дільниці.

Явка в другому турі в Українці була однією з найвищих з семи міст, де проводилося повторне голосування, - 31,46%. На виборчі дільниці прийшли 5529 людей.

В Українці зареєстровано 17 575 виборців. Згідно з Виборчим кодексом, щоб виграти вибори, кандидату в мери досить було отримати просту більшість голосів. Повторне голосування (якщо в першому турі ніхто не отримує понад 50%) передбачено в містах, де зареєстровано 75 тисяч і більше виборців

Другий тур в Українці призначили тому, що 25 жовтня Туренко і Кирилюк отримали однакову кількість голосів: за них проголосували по 1733 людини.

Читайте також: Перевибори в Броварах: ЦВК сформувала новий міський виборчком

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України.

За даними ЦВК, явка на виборах склала 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українською та російською мовами).