UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдумі розповіли, коли розглянуть проєкт звернення до Путіна про визнання "Л/ДНР"

Та не всі російські чиновники підтримують цю ініціативу. 

Лідер Компартії у Держдумі Росії Геннадій Зюганов заявив, що наступного тижня буде розглянуто проєкт звернення до президента РФ Владіміра Путіна про визнання "Л/ДНР". Його слова цитують росЗМІ

"Проєкт звернення про визнання "незалежності" "ДНР" і "ЛНР" планують розглянути на раді Держдуми на початку наступного тижня", —  написав Зюганов. 

Проте ініціатором цього документа є також депутати Олексій Курінний та Леонід Калашніков. 

Тим часом заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький розкритикував цю ініціативу, назвавши її "невчасною та провокаційною". 

Читайте також: Пєсков прокоментував ймовірне постачання зброї бойовикам "Л/ДНР"

Нагадаємо, у Росії депутати Державної думи від Комуністичної партії внесли на розгляд проєкт звернення до президента Владіміра Путіна про необхідність визнання так званих "ДНР" і "ЛНР"

У середині листопада президент Росії Владімір Путін своїм указом дозволив допуск товарів "Л/ДНР" на територію Російської Федерації.

Про те, чому в Москві заговорили про визнання проросійських утворень на окупованому Донбасі - читайте у статті Володимира Кравченка "Ігри в незалежність: чи визнає Путін "ДНР" і "ЛНР" ?" для ZN.UA. 

Більше про перспективи ситуації навколо окупованого Донбасу та важливі висновки дізнайтеся  зі статті Павла Клімкіна "Прогноз-2022: Як Путін відбирає частину України" у ZN.UA.