UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдумі заговорили про наступ на Україну і визнання "Л/ДНР"

Зюганов вважає, що Україна не зможе вести сучасну війну. 

Після вчорашнього звернення Володимира Зеленського депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що РФ повинна воювати за Донбас будь-якими засобами. Про це він сказав під час інтерв'ю "Національній службі новин".

Він переконаний, що влада РФ повинна офіційно заявити, що буде будь-якими методами боротися за Донбас, військовими в тому ж числі. 

"Я б давно на місці Верховного Головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій світ, свою Батьківщину, свою мову. Визнати Донецьку і Луганську республіку ("ДНР" і "ЛНР", - ред.) - це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби", - заявив він.

Зюганов вважає, що Україна не зможе вести сучасну війну. 

Читайте також: Українським військовим заборонили відповідати на провокації бойовиків в Донбасі — Кулеба

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський публічно запропонував президенту Росії Владіміру Путіну зустрітися в Донецькій або Луганській областях.

У відеозверненні, поширеному ввечері 20 квітня, глава держави розповів, що на переговорах політичних радників лідерів «нормандської четвірки» Росія відмовилася від спільної заяви про прихильність до режиму тиші в Донбасі. У той же час, пролунала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, «щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію».

Зеленський також підкреслив, що Україна готова до війни, але продовжить боротися за мир всіма доступними дипломатичними засобами.

Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до навчань «Захід-2021». Одночасно з цим активізувалися російські контингенти в Білорусі, окупованому Криму, Придністров'ї та акваторії Чорного і Азовського морів. Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, виступаючи 30 березня в Верховній Раді, вказав на високу ймовірність російського вторгнення.

Українська військова розвідка повідомила про підготовку росіянами масштабних провокацій, загострення в зоні ООС, спроби розширення зони окупації в Донбасі з можливим вторгненням на інших ділянках.