UA / RU
Підтримати ZN.ua

У держбюджеті не передбачено коштів на "опитування Зеленського" - Разумков

Є також технічні складності для реалізації проекту.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що в держбюджеті не передбачено додаткових коштів для опитування в день місцевих виборів, який був ініційований президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Інтефакс-Україна з посиланням на коментар Разумкова.

"Додаткових коштів для проведення якихось опитувань, не передбачено... Законів не було прийнято, які б дозволяли проводити це саме Центральної виборчої комісії. Проводити їх на виборчих дільницях, зі свого минулого я пам'ятаю, також навряд чи буде можливо... Якщо ми говоримо про кошти державного бюджету та змін до держбюджету, такі питання не виносилися. станом на сьогодні ініціатив, які б були зареєстровані в якості змін до головного бюджету немає, тому я думаю, що це будуть якісь інші шляхи вирішення питань для його фінансування. Які? На жаль, я відповісти не можу ", - сказав він.

Читайте також: «Пробник референдуму»: Стефанчук пояснив задум Зеленського з «опитуванням»

Сам Зеленський назвав опитування демо-версією або "пробником" майбутнього референдуму. За даними ZN.UA, в опитування можуть включити питання по Криму і Донбасу, а також питання, що цікавлять молодь - про легалізацію канабісу. Опитування будуть проводити в форматі екзит-полу за кошти приватних осіб.