UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чехії сподіваються, що Україна і ЄС підпишуть асоціацію цього або наступного року

В чеському сенаті стурбовані рішенням українського керівництва призупинити процес інтеграції у структури ЄС і повідомленнями про масові протести, викликані цим рішенням.

Комітет із питань Європейського Союзу сенату парламенту Чеської Республіки переконаний, що підписання угоди про асоціацію є важливим імпульсом для успішного розвитку взаємовідносин між ЄС та країнами Східного партнерства.

Про це йдеться у постанові комітету від 26 листопада щодо ситуації в Україні та майбутньої долі Східного партнерства, текст якого є у розпорядженні ZN.UA.

Комітет ознайомився з рішенням українського уряду призупинити процес інтеграції у структури Європейського Союзу і з повідомленнями про протести, викликані цим рішенням у низці міст України.

У сенаті висловили серйозну стурбованість з приводу застосування насильства щодо мирних протестів і випадків порушення права на збори.

Комітет підтримав процес інтеграції України до ЄС і висловив сподівання, що Угоду про асоціацію буде підписано цього або наступного року.

Чеські сенатори підкреслили значення, яке має українське громадянське суспільство для процесу трансформації, продовження процесу демократизації і для інтеграції України в ЄС, і закликали до його більш широкої підтримки. Вони пообіцяли уважно стежити за подальшим розвитком подій в Україні, враховуючи підготовку до президентських виборів у 2015 році.

Голові комітету рекомендували запропонувати доповнення програми сенату парламенту Чеської Республіки пунктом, присвяченим актуальним подіям в Україні, а на пленумі сенату представити проект резолюції, яка буде ґрунтуватися на даній постанові. !zn

Читайте також:

У Литві відкрився саміт Східного партнерства ЄС

Тимошенко закликала Євросоюз забути про неї і підписати асоціацію без всяких умов

Опозиція попросить ЄС продовжити роботу місії Кокса-Кваснєвського