UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії слідом за США заговорили про персональні санкції проти Путіна

Законопроєкт запропонують протягом кількох найближчих днів. 

Велика Британія розробляє механізм посилення санкцій проти Росії в разі вторгнення в Україну. Як заявила глава МЗС Елізабет Трасс, в країні не виключають введення обмежень й проти президента РФ Владіміра Путіна. Напередодні про це вже повідомляв американський лідер Джо Байден. 

"Ми запропонуємо новий законопроєкт, щоб зробити наш санкційний режим жорсткішим, щоб ми могли охопити (санкціями - ред.) більше компаній та фізосіб у Росії. Ми запропонуємо його протягом найближчих кількох днів", - розповіла Трасс, слова якої цитує Reuters.

Після цього міністр додала, що в Британії не виключають введення санкцій проти російського президента Путіна. 

Читайте також: Джонсон вірить у вирішення проблем з Росією шляхом дипломатії та готовий «поговорити знову» з Путіним

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".