UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі, як і раніше, не виключають варіант відключення Росії від SWIFT

Представник Ради національної безпеки США не підтвердив інформацію німецького видання Das Handelsblatt.

Вашингтон не виключає будь-яких санкцій щодо Росії, про це заявив представник Ради національної безпеки США, коментуючи інформацію німецької Das Handelsblatt про те, що США та ЄС не відключатимуть Росію від міжнародної системи платежів SWIFT у разі вторгнення в Україну, повідомляє кореспондент Fox News. Білому домі Джекі Хайнріч у своєму Twitter.

Представник Білого дому наголосив, що адміністрація Байдена продовжує консультації з партнерами та союзниками щодо заходів, спрямованих проти Кремля у разі широкомасштабного наступу на Україну, розглядаючи при цьому всі можливі варіанти санкцій.

“Жоден варіант не виключено. Ми продовжуємо дуже тісно консультуватися з європейськими колегами щодо серйозних наслідків для Росії у разі її подальшого вторгнення до України”, — додав він.

 

У грудні 2021 року видання Financial Times повідомило, що російські банки будуть відключені від мережі SWIFT у разі введення Європейським союзом санкцій проти РФ.

Читайте також: США підготували санкції проти самого Путіна – Washington Post

Глава російського банку ВТБ Андрій Костін в інтерв'ю назваввідключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT — малоймовірним і дуже серйозним заходом.