UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск: Не може бути Європи без України

Він додав, що ЄС в цілому повинен переглянути своє ставлення до Східної Європи.

Дональд Туск, колишній президент Євроради, а сьогодні очільник Європейської народної партії заявив, що ЄС не може бути без України. Про це він зауважив під час відеозвернення для Київського безпекового форуму 2020, повідомляє "Європейська правда".

"Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи, не може бути Європи без України", - заявив він. 

Туск додав, що Європа в цілому повинна переглянути своє ставлення до Східної Європи. Він також наголосив на необхідності політичного сигналу для усіх країн, які прагнуть членства в НАТО та ЄС. 

"Або Сполучені Штати, Європейський Союз та демократії регіону, серед яких і Україна, запропонують продумані підходи, як підтримати Схід Європи на важкому шляху до демократії, реальної незалежності та членства в європейському проекті, або ж вакуум лідерства заповниться Росією", - сказав Туск.

Читайте також: Лукашенко у 2014 році пропонував створити і очолити союз України і Білорусі - Туск

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз досягли домовленості про оновлення Угоди про асоціацію за підсумками брюссельського саміту 6 жовтня.

Відзначимо, що віцепрезидент Єврокомісії, високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками саміту заявив, щоЄвропейський Союз - не банк і не роздає гроші просто так, а допомога Україні пов'язана з виконанням нею реформ.