UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина схвалила туристичні посвідки на проживання для українців

Візові вимоги також спростять в рамках медичного туризму.

Туреччина дозволила отримувати українцям короткострокові туристичні посвідки на проживання. Також для українців, що перебувають на лікуванні в Туреччині, хочуть спростити візові вимоги. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ.

Це питання було обговорено під час зустрічі глав МЗС України і Туреччини Дмитра Кулеби і Мевлюта Чавушоглу в Анкарі.

"Турецька сторона також поінформувала про включення України до списку країн, громадяни яких мають право на отримання короткострокових туристичних видів на проживання, а також про готовність опрацювати питання спрощення візових вимог для громадян України, які проходять лікування в Туреччині. Міністри домовилися активізувати роботу щодо укладання двосторонньої угоди про соціальне забезпечення", - йдеться в повідомленні.

В ході зустрічі сторони також досягли угоди про підписання Договору про зону вільної торгівлі до кінця цього року.

Читайте також: Україна розраховує на три безвізи з ЄС

Як повідомлялося, з 1 липня Україна і Туреччина відновили авіасполучення між країнами.

Нагадаємо, в серпні минулого року президент України Володимир Зеленський і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган домовилися підписати угоду про ЗВТ. Ердоган заявив, що вважає реальним більш ніж дворазове збільшення обсягів торговельного обороту між країнами: з 4 до 10 млрд доларів на рік.

Детальніше про те, чому більше, ніж за 10 років Україна так і не підписала угоду про торгівлю з Туреччиною читайте в статті Ігоря Гужви "Чи милий нам берег турецький".