UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина готова запросити представників "Л/ДНР" на переговори Путіна та Зеленського — Пєсков

У Кремлі, що очевидно, це назвали "важливим моментом". 

Прессекретар господаря Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що Туреччина, яка запропонувала свою допомогу в організації зустрічі президентів України Володимира Зеленського та РФ Владіміра Путіна, готова запросити на ці переговори представників "Л/ДНР". Під час останньої пресконференції Пєсков зазначив, що зараз Москва чекає на реакцію офіційного Києва. 

"Головним чином ми чуємо заяви, що робляться з Анкари. Я ще раз повторюю — можна вітати будь-які зусилля щодо врегулювання ситуації в Україні. Ми також слухали заяви, що наші турецькі колеги готові запросити представників Донбасу, це дуже важливий елемент, і ми звернули на це увагу. Цікаво було б дізнатися у цьому контексті, чи на це звернули увагу наші українські опоненти. І як вони до цього ставляться", – сказав представник Кремля.

Читайте також: Зеленський очікує від переговорів з Росією деескалації ситуації на кордоні та Донбасі

Нагадаємо, кілька днів тому турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган запросив до Анкари президентів України Володимира Зеленського та РФ Владіміра Путіна для проведення переговорів та врегулювання існуючих проблем у відносинах країн. Тоді у Кремлі зазначили, що "наразі про таку зустріч не йдеться". 

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України, підходи Вашингтона до зниження ризиків ескалації читайте у статті Олександра Хари"Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва".