UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турчинов попросив Мін'юст розібратися з антиконституційною політикою КПУ та заборонити її діяльність

В.о. президента впевнений, що останнім часом діяльність КПУ та її політична позиція має "відверто антиконституційний характер".

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції Павла Петренка з листом, в якому просить Мін'юст вивчити питання причетності Комуністичної партії України до дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні і сході.

"Прошу Міністерство юстиції України вивчити питання про причетність Комуністичної партії України до вчинення дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, і вжити негайно у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України", - йдеться у листі, опублікованому на сайті в.о. президента у понеділок, 19 травня.

Зокрема, аналіз даних Служби безпеки України дозволяє стверджувати, що окремі лідери та активісти КПУ у південно-східних регіонах країни здійснюють "не тільки вербальну підтримку терористів, але і надають практичну та матеріально-технічну допомогу представникам так званих Донецької народної республіки та Луганської народної республіки, а також представникам російських спецслужб і парамілітарних структур". !zn

Читайте також:

Львівський суд скасував заборону на комуністичну символіку

Комуністи запропонували парламенту повернути смертну кару

Симоненко заявив, що українців годують і одягають китайські комуністи

Свободівці не налаштовані бити в Раді комуністів: Це смішно, вони старенькі люди