UA / RU
Підтримати ZN.ua

Центрвиборчком назвав проблеми організації місцевих виборів по-новому

Новий районний поділ, епідемія коронавірусу та зміни до Виборчого кодексу ускладнюють підготовку.

У Центральній виборчій комісії назвали проблемні питання місцевих виборів, які цьогоріч призначено на 25 жовтня, повідомляє урядовий портал.

Зокрема, відкритим лишається питання безпеки під час проведення виборів на Донеччині та Луганщині. А через утворення нових районів в останній момент виникають труднощі з реєстрацією територіальних виборчих комісій і визначенням юрисдикції міських і районних організацій, первинних осередків політичних партій тощо.

Потребує уваги й питання координації завдань у містах з районним поділом, у зв’язку зі змінами до Виборчого кодексу. А особливої уваги – проведення виборів в умовах коронакризи.

Усе вищезазначене представники ЦВК обговорили на нараді у Мінрегіоні щодо організації місцевих виборів на новій територіальній основі. На ній були присутні заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода, заступник голови Центрвиборчкому Віталій Плукар та представники секретаріату комісії.

Читайте також: «Відбуватимуться в складних умовах» — в ЦВК зробили прогноз щодо місцевих виборів

Ще в квітні ЦВК визначила десять пунктів, які потребують невідкладного вирішення, інакше уникнути колапсу під час виборчої кампанії буде складно. Але влада, яка загралася в партизацію, тягнула час до останнього.

Однак найкомпетентніша команда в світі сильно ризикує. І може переграти сама себе, остаточно потягнувши на дно не тільки партійний, а й президентський рейтинг, і поставити під загрозу всю виборчу кампанію, а заодно і країну. Подробиці читайте в матеріалі Інни Ведернікової «Місцеві вибори. У кого джокер?» у ZN.UA.