UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це надихає» — глава Пентагону привітав Україну зі звільненням Лимана

Ллойд Остін наголосив, що українські воїни зробили прекрасну роботу, торуючи шлях до міста. 

1 жовтня українська влада офіційно оголосила про те, що підрозділи ЗСУ підняли державний прапор над містом Лиман Донецької області. На шляху до цього наші підрозділи звільнили низку населених пунктів і позбавили росіян стратегічно важливого логістичного центру, відкривши для себе шлях подальшого просування на Донбасі. Глава Пентагону Ллойд Остін привітав зусилля українських воїнів і назвав їхній успіх «надихаючим», повідомляє Reuters

Міністр оборони США зазначив, що повернення Лимана стане для України подвійним здобутком через те, що росіяни використовували населений пункт і трасу поблизу нього для перекидання живої сили і техніки на Донеччину, Луганщину та інші операційні напрямки. 

«Безумовно, це значний успіх. Нас дуже надихає те, що ми бачимо зараз. Без цих маршрутів росіянам буде складніше. Перед ними постає своєрідна дилема, що робити далі. І ми вважаємо, що українці зробили велику роботу, щоб потрапити до Лимана та почати звільняти місто», — заявив Остін.

Читайте також: Звільнення від військ РФ Лиману стане початком деокупації Луганської області – Гайдай

Напередодні експерти Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що в Росії вже почалися пошуки винних у поразці під Лиманом

Більшість росіян у війні з Україною не готові навіть до того, аби просто взяти участь із певним ризиком для здоров'я в переможному параді, якщо випаде така нагода. З такою не готовою воювати російською більшістю колись у майбутньому стане можливим мирне співіснування. Але зараз політику рф визначає мотивована агресивна меншість. Хто до неї входить? У цьому розбирався Олексій Їжак у статті «Путін залишається сам: хто в росії хоче і хто не хоче воювати з Україною».