UA / RU
Підтримати ZN.ua

Три чверті українців проголосують на референдумі за право звільняти чиновників

Відмовилися б підтримати на референдумі норму про право громадян самим звільняти чиновників усіх рівнів тільки 8% українців. Три чверті - за.

Три чверті громадян (72%) підтримали б на референдумі закріплення у Конституції України та законах норми про право громадян звільняти з посад чиновників, депутатів, суддів, керівників правоохоронних органів усіх рівнів.

Як свідчать дані травневого опитування Соціологічної групи "Рейтинг", відмовилися б підтримати пропозицію звільняти чиновників усіх рівнів тільки 8%. Ще 10% - не визначились з цього приводу, а 11% - не брали б участі у такому референдумі.

Якщо б на референдум винесли питання про двопалатний парламент, його введення в Україні підтримали б тільки 16% опитаних, а 34% проголосували б проти. Ще 33% не визначились з цього приводу, а 16% - не брали б участі у такому референдумі.

Опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" 14-28 травня 2013 року серед 1200 респондентів у віці старше 18 років. Статистична похибка для національної вибірки не перевищує 2,8%. !zn

Читайте також:

Раді запропонували повернути право затверджувати підсумки референдуму

Експерти запропонували відмовитися від зміни Конституції без участі Ради

Кравчук назвав закон про референдум таким, що суперечить Конституції