UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко заявила про наміри стати президентом з метою змінити Конституцію

Лідер "Батьківщини" підтвердила наміри балотуватися на пост глави держави.

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що буде балотуватися на посаду президента на майбутніх виборах навесні 2019 року. Зокрема, в разі перемоги неодноразовий учасник президентських перегонів збирається "демонополізувати владу" і провести ряд реформ.

"Я буду балотуватися на пост президента України. Але балотуватися не для того, щоб просто пограти в авторитаризм і монополію влади... Для мене президентський пост – це не Playstation, а це реальні зміни, яких чекає країна", - заявила вона у відеозверненні на Facebook у середу, 20 червня.

У разі перемоги Тимошенко збирається провести референдум, на якому запропонує прийняти нову Конституцію України і "демонополізувати владу".

"З одного боку – зробити її сильнішою в плані реалізації стратегій, а з іншого боку – зробити правильно організованої і збалансованою, підконтрольною суспільству", - пояснила лідер "Батьківщини".

Також, вона додала, що парламентські вибори, заплановані на осінь 2019 року, необхідно буде проводити вже за новим законодавством, над яким уже працює "велика група вчених і правознавців, щоб створити концепцію нової Конституції".

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, у травні 2018 року за Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 13,3% від тих, хто збирається взяти участь у виборах. Зокрема президентський рейтинг Юлії Тимошенко сильно залежить від матеріального стану виборців. Вона виявилася абсолютним лідером симпатій серед найбідніших верств населення.