UA / RU
Підтримати ZN.ua

The Guardians: У війні проти України Путін безпосередньо приймає тактичні рішення «на рівні бригадира чи полковника»

Оцінка тісної особистої участі глави рф заснована на отриманих розвідувальних даних.

владімір путін особисто причетний до діянь російської армії в Україні, оскільки, приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні бригадира чи полковника». Про це з посиланнями на західні військові джерела пише The Guardians.

Читайте також: «Буча – це краєвид жаху»: The New York Times опублікувала карту вбивств мирних жителів

Водночас очільник кремля допомагає визначити пересування сил на Донбасі, де минулого тижня окупанти зазнали кривавої поразки, неодноразово намагаючись перетнути стратегічну річку на сході України (Сіверський Донець – ред.)

Також у матеріалі британської газети йдеться про те, що російський президент досі тісно співпрацює з генералом Валерієм Герасимовим, командувачем збройними силами рф. Це не зовсім співпадає з заявами української сторони минулого тижня про те, що цього військового командувача відсторонили.

«Ми вважаємо, що Путін і Герасимов беруть участь у прийнятті тактичних рішень на рівні, який зазвичай очікується від полковника чи бригадира», – зазначає джерело, на яке посилається видання, маючи на увазі бої, що тривають на сході України.

Читайте також: Якщо світова цивілізація ще має духовні цінності, то я закликаю боротися за гарнізон Маріуполь — звернення Волини з Азовсталі

Військовим силам Москви досі не вдалося досягти прориву на Донбасі, де вони протягом місяця вели наступ, який кілька разів не зміг взяти в оточення українські війська, яких у кількісному відношення менше.  

Передбачається, що оцінка тісної особистої участі глави рф заснована на отриманих розвідувальних даних.

Російські військові значно більшою мірою ніж західні, діють під час бойових дій за вертикальною схемою “зверху вниз”. З інструкціями, які зазвичай надсилаються генералам на місцях. Але вторгнення в Україну змусило Москву піти на деяку зміну звичної схеми і Кремль став відправляти генералів ближче до лінії фронту, де, за даними українських збройних сил, було вбито до 12 таких високопоставлених осіб.

Читайте також: The Guardian: Як ветерани війни в Сирії розпочали кровопролитну кампанію в Мотижині під Києвом

За оцінками, заснованими на аерофотозйомці місця бою, невдала спроба минулого тижня переправитися через річку Сіверський Донець біля Білогорівки призвела до знищення понад 70 російських машин та втрати принаймні одного батальйону техніки.

Поразка була настільки серйозною, що деякі російські військові блогери прокоментували некомпетентність російських військових, за даними Інституту вивчення війни, що є рідкісною ознакою внутрішнього інакомислення.