UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таран лобіює на посаду голови ГУР генерал-майора часів Януковича

Новий міністр оборони розглядає на посаду начальника двох кандидатів.

Новий міністр оборони Андрій Таран лобіює на посаду начальника ГУР МО генерал-майора з неоднозначною репутацією Ігоря Остапенка, який у часи Януковича обіймав посаду аташе з питань оборони у посольстві України в Росії. На час його перебування в РФ припала підготовка і реалізація Москвою операції з анексії Криму. Про це в статті "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів" пише Данило Пилипчук.

Як пише автор, також на посаду начальника ГУР МО також розглядається кандидатура одного із нинішніх заступників начальника ГУРа - Ігоря Табурця.

"Його готували на посаду заступника голови Офісу резидента, але з приходом Єрмака від цієї ідеї відмовилися. Табурцю приписують давні приятельські стосунки з Вадимом Красносельським, нинішнім президентом ПМР. Але, враховуючи прагнення Тарана замінити всю верхівку ГУР, шанси Табурця отримати підвищення невисокі", - пише автор.

Читайте також: Міноборони строковикам: Карантин не вплине на строки служби

Детальніше про те, що зараз відбувається в оборонному відомстві та плани нового глави читайте у статті Данила Пилипчука "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів".