UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував іспанську віллу і банківські рахунки Шарія - Бутусов

Арешт накладено на нерухомість в Іспанії, рахунки в банках ЄС і РФ, суд також санкціонував розкриття банківської таємниці.

Печерський суд Києва в середу, 2 червня, заарештував майно пропагандиста Анатолія Шарія. Арешт накладено на об'єкти нерухомості в Іспанії, банківські рахунки в РФ і країнах ЄС, повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на власні джерела.

За інформацією журналіста, заарештовані:

Крім того, суд санкціонував тимчасовий доступ до речей і документів Шарія, які зберігаються в канадському банку Hsbc Bank Canada і становлять банківську таємницю.

«Влада України зробили крок вперед у боротьбі з російською пропагандою проти нашої країни. Шарій на російські гроші фінансує не лише свій розкішний спосіб життя в різних країнах світу, а й організував мережу своєї агентури, що маскується під політичний і громадський рух в Україні», - написав Бутусов у Facebook.

Читайте також: Мін'юст попросив ОАСК заборонити діяльність "партії Шарія"

16 лютого СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за статтями про державну зраду і розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Український суд дозволив затримати блогера і лідера партії, котрий протягом уже тривалого часу постійно мешкає в Іспанії.

Наприкінці травня Литва позбавила Анатолія Шарія статусу біженця, який йому надали після втечі з України в 2012 році, анулювала всі видані блогеру документи й оголосила його персоною нон грата.

У 2019 «Партія Шарія» брала участь у виборах до Верховної Ради, але не подолала прохідний бар'єр. Реєстрація ЦВК партії одіозного проросійського блогера спровокувала масові протести в Києві. Однак його партія пройшла до низки обласних і міських рад на місцевих виборах 2020 року.