UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд перевірить, хто подав заяву від імені Гончарука до Разумкова

Голова Окружного суду заявив, що новина про заблокування відставки Гончарука буде видалена.

Повідомлення на сайті Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про одержання заяви від прем'єр-міністра Олексія Гончарука буде видалене, як тільки буде відновлено роботу сайту. На поточний момент сайт не витримав навантаження через велику кількість відвідувачів, повідомив глава ОАСК Павло Вовк на сторінці у Facebook.

"У зв'язку з появою на сайті Кабінету міністрів України повідомлення про те, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук таку заяву не подавав, новина буде видалена з сайту суду, як тільки з'явиться технічна можливість, до з'ясування, у відповідності з положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, особи заявника", - уточнив він.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) повідомив, що отримав заяву про забезпечення позову, заявником у якій зазначений Олексій Гончарук, відповідачем – голова Верховної Ради Дмитро Разумков, третьою особою – президент України Володимир Зеленський. У ньому позивач попросив суд заборонити Разумкову виносити на розгляд парламенту на засіданні 4 березня 2020 року питання про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука або про звільнення будь-кого з членів уряду.

Прес-служба уряду також спростувала наявність такої заяви.

Раніше повідомлялося про те, що Гончарук написав заяву про відставку. Замість нього Зеленський запропонував кандидатуру Дениса Шмигаля, яку підтримали 236 членів президентської фракції.

Спікер Дмитро Разумков на вимогу президента Володимира Зеленського призначив на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

За даними ZN.UA, Зеленський планує замінити міністра оборони Олексія Загороднюка. Оточення президента пропонує йому три різні кандидатури.

Також Рада може проголосувати за призначення нових міністра охорони здоров'я, міністра соцполітики, міністра окупованих територій і віце-прем'єра з промисловості.

Про свою можливу відставку, а також про розбіжності з головою ОП Андрієм Єрмаком говорив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко.

Крім того, в Раду внесли проекти постанов про недовіру генпрокурору Руслану Рабошапці і директор НАБУ Артему Ситнику.