UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд не визначився із датою обрання запобіжного заходу Порошенко попри його повернення в Україну

В ДБР теж нічого конкретного не знають.

Печерський районний суд Києва ще не призначав дату засідання щодо обрання запобіжного заходу колишньому президенту Петру Порошенку, якого підозрюють у держзраді.

«Наразі у мене немає ніякої інформації з цього приводу», -сказав у коментарі «Укрінформу»  прессекретар суду Віталій Чергавий.

Водночас в Державному бюро розслідувань також зазначили, що не мають жодної інформації щодо можливого засідання суду у справі Порошенка.

Читайте також: Петро Порошенко встиг переписати на сина увесь ключовий бізнес, врятувавши від арешту – Слідство.Інфо

Нагадаємо, 20 грудня  виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Порошенка підозрюють у «сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебуває за кордоном.

24 грудня ЗМІ повідомили, що в Офісі генерального прокурора підписали клопотання про арешт Петра Порошенка. Сума застави становить 1 млрд гривень.

Згодом Порошенко заявив, що планує повернутись в Україну 17 січня, а його адвокати виступили із вимогою призначити на 17 січня засідання суду щодо обрання Порошенку запобіжного заходу. Вони зазначили, що політик готовий добровільно прийти до суду.