UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив Добкіну виїзд за кордон

Суд продовжив депутату зобов'язання за першим викликом приходити до слідчого і повідомляти про своє місцезнаходження.

Печерський райсуд Києва відмовився продовжувати депутату від фракції "Опозиційний блок" Михайлу Добкіну зобов'язання не виїжджати за кордон, повідомляють "Українські Новини" з посиланням на джерело в суді.

Наголошується, що суд також дозволив Добкіну відлучатися з Харкова і Києва без дозволу слідчого. При цьому були продовжені зобов'язання за першим викликом приходити до слідчого та повідомляти про своє місцезнаходження.

Нагадаємо, що 13 липня 2017 року Верховна Рада схвалила зняття депутатської недоторканності з члена парламентської фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, а також підтримала рішення про його затримання й арешт.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою застави в 50 млн грн. А 19 липня цей же суд наклав арешт на майно депутата. Пізніше Добкін повідомив про те, що депутат від "Оппоблока" Вадим Новинський вніс за нього 30 млн гривень, а колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков – 20 млн гривень.

Депутата підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.