UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанішина: Статус кандидата в ЄС — це найкраща інвестиція у стабільність України

Віцепрем'єрка сподівається, що Захід зробив висновки із політичних помилок 2008 року.

Рішення щодо статусу України як країни-кандидата в ЄС, яке має бути прийняте у червні цього року щодо України, не має стати черговою політичною помилкою, як це було у 2008 році з наданням ПДЧ до НАТО. Тоді небажання дратувати Росію дозволило виростити авторитарний режим, який розв'язав три війни й зараз спонукає НАТО швидко ухвалити рішення щодо приєднання Швеції та Фінляндії, сказала в інтерв'ю ZN.UA віцепрем'єрка з євроінтеграції Ольга Стефанішина.

"Сподіваюся, що висновки з політичних помилок було зроблено, і в червні лідери не оперуватимуть мікроаргументами", - наголосила вона.

Рішення в червні щодо надання Україні статусу кандидата — це найкраща інвестиція в стабільність нашої країни зокрема і регіону в цілому, упевнена Стефанішина.

“Адже після нашої перемоги буде відновлення країни. І в інтересах усіх європейських держав, щоби кошти виділялися на країну, яка стане частиною ЄС. Щоби це були кошти на відновлення, а не пожертви для третьої країни”, - зазначила вона.

Читайте також: Грузія та Молдова не ввели санкції проти Росії. Ця позиція має бути оцінена об'єктивно з точки зору їхньої готовності до членства в ЄС – Стефанішина

Детальніше читайте в інтерв'ю Володимира Кравченка з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною про шанси України отримати статус кандидата в ЄС у червні та допомогу Євросоюзу у відбудові країни «Рішення про надання Україні статусу кандидата — найкраща інвестиція ЄС в стабільність регіону».