UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанішина розповіла, чи обговорюється питання вступу України до НАТО без тимчасово окупованих територій

 Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції наголосила, що членство України в Альянсі можливе лише після завершення війни.

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та голова міністерства юстиції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону заявила, що не обговорюється питання щодо вступу нашої країни до НАТО без тимчасово окупованих територій.

"Таких розмов не було. Україна однозначно буде запрошена в НАТО в кордонах 1991 року... Це не є предметом дискусій", — наголосила вона.

Читайте також: На засіданні Ради Україна-НАТО ніхто з країн не виступив проти вступу нашої держави — Умєров

За її словами, членство України в Північноатлантичного альянсі можливе лише після завершення війни, однак Стефанішина вказала, що у процесі після запрошення до Альянсу ситуація може змінюватися.

"Після запрошення складається протокол про приєднання, в якому зазначають і терміни, і реформи, які потрібно зробити, це питання фізичної сумісності. Але це пізніше. Зараз запрошення, і воно взагалі не обговорюється ні просуванням на фронті, ні територіями", - додала віцепрем’єрка.

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня представив у Верховній раді план перемоги, який включає п'ять основних пунктів та три секретні додатки. Ключовим пріоритетом для України, згідно з планом, є отримання запрошення до НАТО.

За інформацією джерел  ZN.UA, деякі представники адміністрації Білого дому кажуть Києву про те, що з’явилася перспектива одержати офіційне запрошення до НАТО до 20 січня, коли завершиться президентська каденція Джо Байдена. Детальніше про шанс одержати запрошення до Альянсу, читайте в статті Володимира Кравченка "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей".