UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанчук пояснив, чому Зеленський не підписує законопроєкт про всеукраїнський референдум

Ветувати документ вже не можна.

Ухвалений Верховною Радою проєкт закону про всеукраїнський референдум ветувати вже не можна, перший віцеспікер Руслан Стефанчук сподівається, що президент Володимир Зеленський найближчим часом підпише документ, і той буде опублікований.

«Права ветувати вже немає (сплило на 15-й день), а тому є тільки один варіант - цей законопроєкт буде підписано. Сподіваюся, що це станеться найближчим часом, і він буде опублікований», - зазначив Стефанчук в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Говорячи про те, чому законопроєкт досі не підписано, віцеспікер згадав на внутрішні погоджувальні процедури в Офісі президента.

«Думаю, в Офісі президента тривають свої внутрішні процедури погодження, тому що це, дійсно, дуже складний документ, який має наповнити статтю 5 Конституції України реальним змістом. Я б не зводив це питання до якоїсь конспірології», - пояснив він.

Читайте також: Закон про референдум: в КСУ назвали два ризики ініціативи Зеленського

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №3612 «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». Документ підтримали 255 народних депутатів: члени фракції «Слуга народу», групп «За майбутнє» і «Довіра».

Директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто розкритикував голосування, заявивши про те, що відповідний законопроєкт - не про народовладдя, оскільки влада зможе отримати будь-який результат, який вона захоче.

Законопроєкт містить серйозні ризики і може бути використаний для дестабілізації і підриву державних інститутів, що загрожує катастрофічним наслідками. Докладніше про зміст законопроєкту і закладені в нього ризики читайте в статті Сергія Рахманіна «Ядерна кнопка в руках кнопкодава» в ZN.UA.