UA / RU
Підтримати ZN.ua

США звернулись до Росії у День пам’яті захисників України

У такий спосіб дипломати вирішили вшанувати пам’ять полеглих за незалежність нашої країни.

Сполучені Штати у неділю, 29 серпня, звернулись до Росії із закликом припинити агресію проти України. У такий спосіб американські дипломати вирішили вшанувати пам’ять захисників нашої країни, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

«У День пам’яті захисників України ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Ми підтримуємо народ України та закликаємо Росію припинити агресію проти України», - йдеться у зверненні на сторінці посольства США в Україні у Facebook.

Читайте також: У Києві пройшов Марш захисників України

День пам'яті захисників України відзначається з 2019 року. Дату 29 серпня обрано невипадково – вона пов’язана із Іловайською трагедією 2014 року, однією з найкривавіших подій війни на сході України.

Сім років тому, після масштабних боїв під Іловайськом, військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення. Президент РФ Владімір Путін запропонував підконтрольним Росії НЗФ відкрити гуманітарний коридор. Однак бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким виходили українські військові, за офіційними даними під Іловайськом загинуло 366 військових, 429 були поранені.

Історію одного із захисників України, капітана Юрія Бутусова, який загинув під Дебальцевим, читайте у статті Анастасії Берези ««Хлопці, ви найкращі!»» у ZN.UA.